الکترونیک، یکی از شاخه های مهندسی است که از دانش علمی رفتار و اثر الکترون ها استفاده نموده و به توسعه قطعات، دستگاه ها، سیستم ها یا تجهیزاتی می پردازد. این واژه به شاخه وسیعی از مهندسی اشاره دارد که زیر شاخه های بسیاری را در بر می گیرد، شامل رشته هایی که با توان مهندسی، ابزار دقیق، مخابرات و بسیاری دیگر در ارتباطند.
در دوران کنونی، الکترونیک کلید فتح شگفتی های جهان است که با تمام علوم و فنون موجود به نحوی پیوند خورده است.از وسایل ساده خانگی تا پیچیده ترین تکنیک های فضایی، همه جا صحبت از تکنولوژی فراگیر الکترونیکی است . امروزه، صنعت مدرن بدون الکترونیک و تکنولوژی های وابسته به آن عملاَ مطرود و از کار افتاده است.
• شرکت های الکترونیکی :
شرکت هایی هستند که در موضوع فعالیت آن ها موارد مربوط به الکترونیک و فناوری اطلاعات قید شده باشد.اگر شرکت های الکترونیکی دارای موضوع عمومی باشند، نیازی به اخذ مجوز از سازمان خاصی نیست اما بعضی از موضوعات هستند که نیاز به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات دارند. در ادامه بحث، به موضوعاتی که نیاز به مجوز دارند و همچنین موضوعاتی که نیاز به مجوز ندارند می پردازیم .
• ثبت شرکت الکترونیک مجوزی:
منظور از ثبت شرکتهای مجوزی این است که اینگونه شرکت ها باید پیش از به ثبت رسیدن از سازمان مربوط به حوزه فعالیتشان (سازمان تنظیم مقررات) مجوز اخذ نمایند. به عبارتی دیگر، در بحث ثبت شرکت منظور از مجوزی بودن شرکت همان اخذ موافقت اصولی از مرجع ذیصلاح است.
شرکت های الکترونیکی در صورتی نیاز به اخذ مجوزازوزارت ارشاد وفرهنگ اسلامی قبل از ثبت شرکت دارند که در موضوع شرکت واژه های نظیر (تهیه، تولید، و پخش نرم افزار های فرهنگی و هنری) قید شده باشد.
• شرکت الکترونیکی بدون نیاز به مجوز :
همانطور که قبلاَ اشاره شد موضوع فعالیت، اصلی ترین عاملی است که تعیین کننده ی هدف یک شرکت است. ثبت شرکت الکترونیکی با موضوع عمومی نیازی به اخذ مجوز ندارد.به عنوان مثال موضوع تجارت الکترونیک به شرط قید کردن کلمه غیر هرمی وغیرشبکه ای در موضوع فعالیت شرکت نیاز به ارائه مجوزندارد.
موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز ندارند عبارتند از:
– تست امنیت سایت
– ارائه سرویس ها و راهکارهای پهنای باند
– نصب و راه اندازی انواع سرورهای اختصاصی ایرانی و خارجی
– انتقال دانش راه اندازی سرور و طراحی وب
– ارائه میزبانی هاست
– ارائه خدمات میزبانی وب
و…
موضوعاتی که در فوق اشاره شد، تنها بخشی از موضوعاتی هستند که نیاز به اخذ و ارائه مجوز ندارند.
• ثبت شرکت الکترونیکی :
شرکت های الکترونیکی در دو قالب سهامی خاص و با مسئولیت محدود قابل ثبت هستند . برای آشنایی بیشتر به شرح مختصری درباره این دو شرکت و سپس شرایط و مدارک لازم جهت ثبت آن ها می پردازیم.
شرکت سهامی خاص :
شرکت هایی هستند که سرمایه آنها به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنهاست، توجه داشته باشید که حتما باید عبارت سهامی خاص قبل یا بعد از نام شرکت به صورت واضح قید گردد.
شرایط و مدارک ثبت شرکت الکترونیکی سهام خاص به شرح ذیل می باشد:
شرایط لازم :
– وجود ۳نفر عضو به همراه ۲نفر بازرس (بازرسین نباید ازاعضا باشند)
– پرداخت ۳۵درصد از سرمایه بصورت نقدی
– حداقل سرمایه لازم یک میلیون ریال