طیق ماده1آیین نامه راه اندازی مرکز درمان سوء مصرف مواد: مرکز درمان سوء مصرف مواد، به مرکزی اطلاق می گردد که امکانات ارائه خدمات درمانی سم زدایی و خدمات پیشگیری از عود و درمان های غیر دارویی و در صورت اخذ مجوز واحد درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست، درمان سم زدایی و نگهدارنده (طولانی مدت) را با داروی آگونیست افیونی برای درمان سرپایی معتادان دارا باشد.کلیه این خدمات باید منطبق با پروتکل درمان سوء مصرف مواد (که توسط معاونت سلامت ابلاغ می گردد) باشد.
واحد درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست (که منبعد در این آیین نامه واحد نامیده خواهد شد) زیر مجموعه مرکز بوده و تحت نظر پرسنل درمانی ،درمان سم زدایی و درمان نگاه دارنده با داروهای آگونیست افیونی را ارائه می دهد.(ماده2)
ماده3_مرکز قمر: به مرکز ثابت یا سیاری گفته می شود که زیر نظر مستقیم با مسئولیت مرکز درمان سوء مصرف مواد، در مناطق سخت دسترس از جمله روستاها و حاشیه شهرها که فاقد مراکز دولتی یا متقاضی تاسیس در بخش خصوصی هستند،با شرایطی که در پروتکل درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست آمده است،ارائه خدمت می نماید.
سم زدایی (بازگیری): به مجموعه ای اقدامات درمانی به منظور رفع وابستگی فیزیکی به مواد اعتیاد آور گفته می شود. (ماده4الف)
ب: سم زدایی سریع و فوق سریع: روشی از سم زدایی است که به کمک داروهای آنتاگونیست افیونی و رخوت زائی (sedation ) یابیهوشی ،دوره سم زدایی را به 3-2 روز(سریع)و کمتر از 12ساعت(فوق سریع)کاهش می دهد.
ماده5_پیشگیری از عود: به مجموعه اقدامات دارویی و غیر دارویی جهت پیشگیری از مصرف مجدد مواد اعتیادآور اطلاق می شود.
درمان نگهدارنده (جایگزین): به درمان طولانی مدت (بیشتر از 6ماه)با داروهای شبه افیونی گفته می شود که بعضاَ سال ها به طول می انجامد و هدف آن جلوگیری از مصرف غیر قانونی مواد افیونی توسط بیمار می باشد. (ماده6)