یک نوع دیگر از انواع اسید سیتریک که کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارد، اسید سیتریک آبدار است. اسید سیتریک آبدار (Citric Acid Monohydrate) یکی از مهمترین ترکیبات آلی در صنایع غذایی و دارویی است که بهطور طبیعی در مرکباتی مانند لیمو، پرتقال و نارنگی یافت میشود. این ماده از خانواده اسیدهای کربوکسیلیک بوده و فرمول شیمیایی آن C₆H₈O₇·H₂O است. واژهی آبدار یا Monohydrate به این معناست که هر مولکول اسید سیتریک دارای یک مولکول آب کریستالی در ساختار خود است، که تفاوت اصلی آن را با نوع بدون آب (Anhydrous Citric Acid) مشخص میکند.