اجاق گاز صنعتی رستوران در مدلها و انواع مختلفی طراحی و تولید میشود. این گازها معمولا براساس ویژگیهایشان قابل تشخیص هستند. انواع اجاق گاز آشپزخانه صنعتی را براساس نیازتان در مدلهای زیر میتوانید تهیه کنید:
اجاق گاز صنعتی رومیزی: این نوع اجاقها طراحی جمعوجوری دارند و معمولا برای فضاهای کوچک مناسب هستند. گاز رومیزی بهراحتی روی میز یا کانتر قرار میگیرد و معمولا 2 تا 4 شعله دارد. این اجاقها گزینهای عالی برای پختوپز سریع و آسان غذاها در رستورانها و کافهها هستند.
معرفی اجاق گاز صنعتی برقی
همانطور که از نام اجاق گاز صنعتی برقی مشخص است، این تجهیزات رستوران با برق کار میکند. به کمک اجاق گاز صنعتی استیل از نوع برقی میتوان در هر شرایط و مکانی نسبتبه پخت غذا و سرویسدهی به افراد اقدام کرد. این گاز صنعتی بیشتر در مواقعی که امکان دسترسی به گاز وجود ندارد استفاده میشود.
گاز صنعتی برقی در آشپزخانه قطارها و کشتیهای بزرگ، بهترین تجهیزات برای پخت غذای موردنیاز پرسنل و مسافران است. همچنین از این تجهیزات میتوانید در رستورانها، کافهها، تالارهای پذیرایی، فستفودها، بیمارستانها، دانشگاهها و سازمانهای بزرگ نیز استفاده کنید.
معرفی اجاق گاز صنعتی ترکیبی
اجاق گازهای ترکیبی صنعتی از نوع اجاقهای چندکاره هستند. علاوهبر چندین شعله که برای قرار دادن ماهیتابه و قابلمه و پختن کاربرد دارد، این گازها به گریل تخت چدنی یا ذغالی، جوجهگردان و یک یا دو فر زیر مجهز هستند. باتوجهبه چندکاره بودن اجاق گاز رستورانی ترکیبی، دیگر نیاز نیست که نسبتبه خرید گریل، فر و جوجه گردان صنعتی بهصورت جداگانه اقدام کنید. به همین دلیل گاز صنعتی ترکیبی بهترین انتخاب برای فست فودها و کافههای کوچک است. با خرید این گاز استفاده بهینهتری از فضا خواهید داشت و از فضای باقیمانده میتوانید برای قرار دادن ماشین ظرفشویی صنعتی، کباب پز، میز کار استیل و سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی استفاده کنید.
آشنایی با ویژگیهای فنی اجاق گاز صنعتی
اجاق صنعتی مانند گازهای خانگی برای پختوپز استفاده میشوند و باتوجهبه نیاز کاربر تعداد شعلههای متفاوتی دارند؛ اما مهمترین تفاوت گاز رستورانی با نمونههای خانگی که آن را به انتخاب مناسبی برای تجهیزات آشپزخانه صنعتی تبدیل میکند، قدرت اجاق صنعتی است. شعلههای گاز و فر گاز صنعتی نسبتبه نمونههای خانگی قدرت و حرارت بسیار بیشتری دارند.
باتوجهبه اینکه حجم پخت غذا در آشپزخانههای صنعتی بالا است و معمولا از ظروف بزرگ و سنگین برای آمادهسازی غذا استفاده میشود، گازهای صنعتی باید استحکام و مقاومت بیشتری داشته باشند. به همین دلیل در ساخت این گازها معمولا از استیل یا چدن استفاده میشود. زیرا ورقهای استیل و چدن مقاومت بیشتری در برابر ضربه، حرارت و رطوبت دارند.
نکات مهم برای خرید اجاق گاز صنعتی
مهمترین نکاتی که برای خرید اجاق گاز صنعتی به آن توجه داشته باشید شامل موارد زیر میشود:
تجهیزات گاز: باتوجهبه منوی غذایی رستوران یا سازمان، برخورداری از تجهیزاتی مانند فر و گریل و تعداد شعلهها را در هنگام خرید گاز در نظر بگیرید. درصورتیکه برای پخت انواع غذا، پیشغذا و دسر به فر نیاز دارید، بهتر است گاز صنعتی فردار بخرید.
انتخاب گاز براساس تعداد شعلهها: حجم و میزان پخت غذا، تعداد شعلههای موردنیازتان را مشخص میکند. توجه داشته باشید قیمت اجاق گاز بزرگ صنعتی 6 شعله نسبتبه نمونههای دو شعله و سه شعله بالاتر است و بیشتر برای رستورانها و سازمانهای بزرگ کاربرد دارد. برای کافهها، نمونههای سه شعله و 4 شعله انتخاب مناسبتری هستند.
نوع سوخت: انتخاب بین گاز و برق به نوع غذاهایتان بستگی دارد. اجاقهای گازی بهسرعت حرارت را تامین میکنند و برای پخت سریع و متنوع مناسباند؛ اما اگر خط تولید سوخاری دارید، باید نسبتبه خرید سرخ کن صنعتی اقدام کنید.
ظرفیت و اندازه: بستهبه حجم کاری و فضای آشپزخانه، باید اجاقی انتخاب کنید که ظرفیت و اندازه مناسب داشته باشد. اجاق گاز بزرگ صنعتی برای سازمانهای بزرگ مانند بیمارستانها و رستورانهای پرتردد باید انتخاب شوند. نمونههای کوچک نیز برای کافهها انتخاب بهتر و مقرونبهصرفهتری هستند.
ویژگیهای عملکردی: اجاقهای صنعتی با ویژگیهای اضافی مانند تایمر، دماسنج و سیستمهای ایمنی، کارایی را بهبود میبخشند. این اجاق گازها برای رستورانهایی که به دقت در پخت غذا نیاز دارند، مناسباند.
مواد ساخت و کیفیت: اجاقهای ساخته شده از استیل ضد زنگ و با کیفیت بالا، طول عمر بیشتری دارند و در برابر شرایط سخت آشپزخانه مقاومترند. این موضوع روی قیمت اجاق گاز رستورانی نیز تاثیر میگذارد.
اجاق گازهای ایستاده: این اجاقها معمولا در اندازههای بزرگتر ساخته و بهعنوان مرکز پختوپز در آشپزخانههای صنعتی استفاده میشوند. با قابلیتهای متعدد مانند تعداد بالای شعلهها و فضای کافی برای پخت غذاهای بزرگ، این اجاقها برای رستورانهای بزرگ بسیار کارآمد هستند.
اجاق گازهای ترکیبی (گاز و برقی): این مدلها امکان استفاده از هر دو نوع سوخت را فراهم میکنند. این اجاقها برای آشپزخانههایی که به تنوع در پختوپز نیاز دارند، بسیار مناسب هستند و به آشپزها این امکان را میدهند که از بهترین روشهای پخت استفاده کنند.
اجاق گازهای باربیکیو (کبابپز): این نوع اجاقها برای پخت غذاهای کبابی طراحی شدهاند و معمولا صفحه گریل و شبکههای مناسب برای پخت کباب دارند. اگر بهصورت تخصصی در زمینه تهیه انواع کباب، استیک و سبزیجات کبابی فعالیت دارید، بهتر است یک گریل صنعتی نیز تهیه کنید.
استفاده شوند و طعمی منحصر به فرد به غذاها میبخشند.
اجاق گازهای دودی (Smoker): این اجاقها برای تهیه غذاهایی با طعم دودی طراحی شدهاند و معمولا در رستورانهایی که به پخت کباب و دودی کردن گوشت مشهورند، استفاده میشوند. بهکارگیری اجاق گاز صنعتی دودی به پخت آهسته و بهبود طعم غذاها کمک میکند.