پارافین جامد : هرچه رنگ پارافین سفید و شفاف تر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است.عمده مصرف این محصول در صنایع شمع سازی ، مواد غذایی ، چرم سازی، کبریت سازی ، تولید واکس و دیگر صنایع می باشد و بر حسب درصد چربی بصورت : کریستال ، میکرو کریستال ، 0.5 تا 1 درصد چربی ، 1 تا 3 درصد چربی ، 3 تا 5 درصد چربی ، 5 تا 7 درصد چربی و ... تقسیم بندی میگردد.
پارافین مایع : به سه دسته صنعتی ، بهداشتی و خوراکی تقسیم بندی می گردد
پارافین مایع صنعتی : این نوع پارافین با فلش پوینت های 120 - 140 - 160 - 180 و 200 تولید می شود وهمانند وایت اویل عمده مصرف آن در صنایع نساجی ، ریسندگی و پارچه بافی می باشد و به عنوان روان کننده ماشین آلات صنایع غذایی کاربرد گسترده ای دارد.
پارافین مایع بهداشتی : برای ساخت لوازم آرایشی - بهداشتی از جمله کرم های دست و صورت ، نرم کننده پوست ، پاک کننده های آرایشی و تولید دستمال مرطوب مورد مصرف دارد.
پارافین مایع خوراکی : این نوع پارافین کاملا تصفیه شده است و تمامی مواد سمی و دیگر مواد آلاینده آن گرفته شده و به دو دسته زیر تقسیم بندی می گردند:
پارافین مایع خوراکی انسانی : از این پارافین در فرایند تهیه مواد غذایی و خوراک انسان استفاده می گردد.
پارافین مایع خوراکی دامی : عمده مصرف این نوع پارافین در گاوداری ها می باشد و برای رفع نفق معده گاو و گوسفند به آنها خورانده میشود.