آب ژاول چیست؟
در سال 1784 روستایی به نام Moulin de Javelle در نزدیکی پاریس شاهد تاسیس یک کارخانه شیمیایی بود. تاریخچه این کارخانه با آمدن شیمیدان کلود لوئیس برتوله، و دکتر دوک اورلئان، کاملا متحول شد. این دانشمندان علاقه مند به سفید کردن کتان از طریق عملکرد اکسیژن در هوا بودند و در این حوزه سال ها فعالیت نمودند.
برای رسیدن به این هدف، برتوله در سال 1785 از آب کلر برای خاصیت سفید کنندگی آن استفاده کرد. در این کار، مدیران کارخانه آلبان و والت به او کمک کردند، آنها تصمیم گرفتند کلر را در محلول پتاس حل کنند. محصول حاصله برای سفید کردن کتان بسیار مناسب بود. در این فرایند Liqueur de Javel حاصل شد و بعدا به Eau de Javel تبدیل شد.
هیپوکلریت سدیم یک ترکیب شیمیایی با فرمول NaOCl یا NaClO است. همچنین ممکن است به عنوان نمک سدیم اسید هیپوکلروئید مشاهده شود. ترکیب بدون آب آن، ناپایدار است و ممکن است منفجر گردد.