ود سولفات منیزیم پودری به عنوان کود شیمیایی در خاک هایی که دچار کمبود منیزیم شده اند استفاده می شود. به عنوان مثال در درختانی مانند پسته، انگور، زیتون، نباتات زراعی مانند برنج، حبوبات، دانه های روغنی آفتابگردان و سیب زمینی استفاده می شود.
اهمیت کود شیمیایی سولفات منیزیم
منیزیم برای تشکیل و حفظ ساختمان کلروفیل، فعال کردن آنزیم ها، متابولیسم ازت، پر شدن دانه، سنتز و انتقال نشاسته و پروتئین و در نتیجه افزایش وزن هزار دانه ضروری می باشد. منیزیم یکی از عناصر کلیدی در تولید روغن می باشد و کمبود آن در علوفه برای دام مشکل زاست.
نقش کود شیمیایی سولفات منیزیم در گیاهان
منیزیم جز عناصر پرمصرف که در بحث کلروفیل و سبزینگی گیاه شرکت دارد و در خاک های ایران معمولا دچار کمبود آن هستیم از سولفات منیزیم به عنوان کود شیمیایی در خاک هایی که کمبود منیزیم دارند استفاده می شود. منیزیم تنها عنصر فلزی موجود در کلروفیل می باشد و به عنوان هسته مرکزی سازنده کلروفیل معرفی می شود. بنابراین منیزیم به طور غیر مستقیم در متابولیسم و فتوسنتز درختان میوه نقش دارد.
منیزیم همچنین در فعالیت آنزیم ها در گیاهان نقش داشته و حامل های فسفری را که در جذب سایر عناصر موثر می باشند فعال می کند. منیزیم با شرکت در چرخه اسید سیتریک به عنوان یک چرخه متابولیسمی در گیاه، در تنفس گیاهان دخالت دارد. منیزیم در درختانی که تولید روغن می کنند مانند زیتون، نقش مثبتی در افزایش روغن تولیدی دارد، این موضوع در مورد گردو و بادام نیز صادق است. این عنصر در سنتز پروتئین در گیاهان نیز دخالت دارد. در درختان میوه هسته دار مانند هلو، گوجه سبز و مرکبات، منیزیم در ساخت هسته نقش فعالی دارد. این عنصر به صورت کاتیون دو ظرفیتی Mg+2 توسط گیاه جذب می شود. شکل تجاری این عنصر به صورت دولومیت، سولفات منیزیم با 14 و 16 % منیزیم و اکسید منیزیم با 36 % منیزیم در دسترس می باشد.
سولفات منیزیم دامی مناسب خوراک دام و طیور
سولفات منیزیم برای بیماری های متابولیکی ضروری است. بدن گاو دارای ذخایر منیزیمی در استخوان های دنده و مهره ها می باشد که دام های جوان در بلوغ دچار کمبود منیزیم می شوند و اگر این منیزیم در خوراک آنها تامین نشود به علت کمبود منیزیم دچار تلفات دامی می شود. بنابراین تامین کردن منیزیم در خوراک جیره گاوها ضروری است.