با توجه به مباحث روز عرصۀ حقوق بین الملل، خصوصاً مسائل مربوط به اختلافات ایران و آمریکا؛ پایان نامه ای با عنوان «بررسی ادلۀ اثبات و شیوۀ رسیدگی به دعاوی در دادگاه لاهه با تأکید بر دعاوی ایران» نگاشته شده است که متن این پایان نامه به صورت رایگان در اختیار علاقمندان به مباحث حقوق بین الملل قرار گرفته است.
از دست اندرکاران این سایت که با توجه به موضوع این اعلان؛ لینک های موجود در انتهای متن را حذف نمی نمایند صمیمانه سپاسگزاریم.
چکیده:
در تحقیق پیش رو، موضوع بررسی ادلۀ اثبات و شیوۀ رسیدگی به دعاوی در دادگاه لاهه با تأکید بر دعاوی ایران نگارش شد. با عنایت به این موضوع که ایران در چندین پرونده در دیوان بین المللی دادگستری یکی از طرفین مستقیم دعوی بوده است و از آنجایی که عمده پرونده های دولت ایران در این دادگاه مقابل دولت آمریکا بوده است؛ به همین دلیل بررسی ادلۀ مطروحۀ اثبات دعوی و شیوۀ رسیدگی به دعاوی در تقابل با این کشور مبحث مهمی است که در این پژوهش بدان مهم پرداخته شده است. در همین راستا به روش توصیفی تحلیلی به بررسی و نگارش موضوع پرداخته شد. به طور کلی ادلۀ اثبات دعوا که در دادگاه لاهه در دعاوی ایران و آمریکا مطرح شده چه مواردی می باشد؟ شیوۀ رسیدگی به ادلۀ اثبات دعاوی در دعاوی ایران و آمریکا در دادگاه لاهه چگونه می باشد؟ چه رویۀ منسجمی جهت اعمال در دعاوی احتمالی در دیوان بین المللی دادگستری وجود دارد؟ به طور کلی با مطالبی که در این تحقیق ذکر شد نتیجه گردید که در دعاوی ایران در دادگاه لاهه قوانین و مقررات بین المللی، رویۀ قضایی و علم دادگاه مهم ترین ادلۀ اثبات دعوا در دعاوی ایران و آمریکا می باشد. همچنین شیوۀ رسیدگی به دعاوی ایران و آمریکا تابع آیین دادرسی دیوان بین المللی دادگستری می باشد که در اساسنامۀ دیوان که بوسیله رویۀ دیوان دائمی دادگستری از سال 1922 تا به حال تکمیل و احصاء شده است. با توجه به اینکه در بخش پایانی پژوهش چند نمونه از آراء صادره در دادگاه لاهه تبیین و بررسی شد مشخص گردید اختلافات دولت ایران و آمریکا فراتر از مقررات بین المللی بوده و به کار گیری شیوه های نوین سازش در این مورد، بهترین راهکارهای حقوقی با توجه به جنبه های قضایی دعوی جهت حل و فصل اختلافات ایران و آمریکا می باشد.
این پایان نامه که به قلم آقای محسن حاجی پور، دانشجوی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه پیام نور پاکدشت؛ تحت راهنمایی آقای دکتر حسین آل کجباف، مشاوره خانم دکتر مژگان رامین نیا، و داوری خانم دکتر سهیلا کوشا نگاشته شده است.
از این لینک برای دانلود استفاده کنید:
https://s32.picofile.com/file/8481036418/Mohsen_Hajipour.pdf.html