انواع افزودنی و طعم دهنده های گیاهی و دارویی چایی سنتی
نوشیدنی چای از برگ گیاه چای بدست می آید و به جهت فواید فراوانی که دارد جزء گیاهان دارویی به شمار می آید
و به همین جهت است که عطر و طعمی مشابه سایر گیاهان دارویی مثل گل گاو زبان و آویشن و … دارد.
این عطر و طعم طبیعی ممکن است به مزاج و ذائقه همه خوش نیاید. راهکار این است که از عطردهنده ها
و طعم دهنده های طبیعی در طبخ چای مورد استفاده قرار گیرد که در این صورت نوشیدنی بدست آمده
هم خواص چای سنتی ایرانی را دارا می باشد و هم خواص ماده طبیعی افزوده شده به چای مثل زعفران و زنجبیل و دارچین و هل.
هر کدام از این افزودنی های طبیعی خاصیت های متفاوت و بسیار مفیدی دارند که در ادامه معرفی می کنیم.
ارل گری در اصل اسانس چای یا طعم دهنده ارل گری معروف در تولیدکنندگان چای می باشد. یکی از نخست وزیران انگلیسی به نام چارلز گری که سلطنت آن بین سال های ۱۸۳۰ تا ۱۸۳۴بوده است ریشه و دلیل نام چای ارل گری است.
داستانی که اکثرا در این رابطه روایت کرده اند این است که یکی از خادمان ارل گری پسر بچه ی یک تاجر چای چینی را که در دریا گرفتار شده بود را از مرگ نجات می دهد.
پدر پسر بچه به واسطه ی قدردانی و تشکر، نام یکی از چایی های خود را که با اسانس برگاموت یکی از مرکبات چینی ترکیب کرده بود ارل گری می نامد.
اصالتا چای معطر و خوش طعم با اسانس ارل گری متعلق به کشور بریتانیا است که توانسته در سراسر جهان طرفداری زیادی مجذوب خود کند.
چای ارل گری علاوه بر طعم و عطر ترکیبی که حاصل اسانس برگاموت یا همان ارل گری با برگ های چای می باشد تواسته تأثیرات و خواص بی نظیری را جهت افزایش سلامتی به مصرف کننده چای ببخشید.
چای ارل گری تاثیر بسیار زیادی در بهبود عملکرد قلب و کاهش سطح کلسترول بد در بدن دارد که در ادامه از خواص بسیار این گیاه بیشتر مطلع می شوید.
با توجه به استقبال گسترده جهانی از مصرف چای با طعم ارل گری, فروش اسانس ارل گری رونق بسیاری پیدا کرده است مجموعه چاشنا از این استقبال بی نصیب نبوده است و فروش طعم دهنده ارل گری را در ایران به صورت عمده آغاز نموده است.