دیگ سفالی لعابدار بزرگ
در بسیاری از خانههای ایرانی قفسههایی مزین به ظروف سفالی را مشاهده میکنید که نمادی از سنت و پیشینه این تمدن هستند. همان طور که بسیاری از آثار به جا مانده از تمدنهای پیشین این خطه ظروف سفالی هستند، هنوز که هنوزه از آنها برای داشتن یک دیزاین کاملاً ایرانی استفاده میکنیم. نکته مهم این جاست که ظروف سفالی تنها برای استفاده دکوری طراحی نمیشوند و در صورت باکیفیت بودن، میتوان آنها را حرارت داده و برای طبخ غذا به کار برد.
یک خورشت خوش رنگ و خوش طعم که عطر دلانگیز آن خانه را پر میکند، میتواند در ظروف زیبا و باکیفیت سفالی طبخ شود. دیگ سفالی لعابدار بزرگ گالری سره یکی از این محصولات سفالی است که کاربرد گستردهای در آشپزی دارد. در سفری کوتاه به طول چند سطر همراه ما باشید تا ویژگیهای این دیگ سفالی را بررسی کنیم.
چرا دیگ سفالی بخریم؟
انتخاب ظروف آشپزخانه برای خانمها همیشه از اهمیت زیادی بهرهمند بوده و در بسیاری از مواقع، هنر و سلیقه یک بانو را میتوانید در ظروف آشپزخانه او هم ببینید. بسیاری از خانمها بازار را زیرو رو میکنند؛ تا جایی که ظروفی متفاوت و منحصربهفرد را پیدا کنند. حال ما این جاییم تا بهترین و متفاوتترین ظروف آشپزخانه را به شما هدیه کنیم. ظروف سفالی از جمله بهترین و باکیفیتترین ظروفی هستند که کمتر کسی از خواص آنها آگاه است.
ظروف سفالی همچون دیگ سفالی لعابدار بزرگ برگرفته از دل طبیعت هستند و هیچ ماده شیمیایی در ساختار و ترکیب آنها به کار نرفته است. از طرف دیگر، پوشش اضافی در سطح داخلی آنها نیست؛ بنابراین میتوانید با خیال راحت از هر قاشقی استفاده کنید. دیگ لعاب فیروزهای را میتوان به راحتی با شعلهپخشکن روی حرارت گذاشته و خوشمزهترین غذاها را طبخ کرد. روزهای تعطیل با یک خورشت قورمهسبزی جاافتاده و خوشطعم که عطر آن هوش از سر اعضای خانواده میبرد، میتوانند به سبزی طراوت و شادابی رنگ بگیرند. دیزی سنتی لذیذ و پرطرفدار نیز در دیگ لعاب فیروزهای به بهترین شکل طبخ خواهد شد.
نکته مهم درباره دیگ سفالی لعابدار بزرگ، کاهش نیاز به روغن و چربی در پخت غذا بوده و این مسئله میتواند غذاهایی سالم را برایتان به ارمغان بیاورد. همچنین تمیز کردن دیگ سفالی نیز کار سادهای است؛ به طوری که تنها به کمی آب گرم، کمی مایع ظرفشویی و یک اسفنج نرم نیاز خواهید داشت. به همین راحتی میتوانید این ظروف سفالی را تمیز کرده و برای استفادههای بعدی آماده کنید.
ظروف سفالی لعاب فیروزه ای
مجموعه ظروف سفالی لعاب فیروزه ای سره گالری
ویژگیهای منحصربهفرد دیگهای سفالی گالری سره
گالری سره در ارائه بهترین ظروف سفالی حرف اول را میزند؛ به طوری که در هیچ فروشگاه دیگری چنین ظروف سفالی باکیفیتی را پیدا نخواهید کرد. هنرمندان همدانی با نهایت ذوق و هنر خود در حرفه سفالگری دیگ سفالی لعابدار بزرگ را طراحی کرده و پس از فرمدهی، دو بار آنها را در دمای بسیار بالای کورهها میپزند تا در مقاومت و کیفیت، به بالاترین درجه برسند.
پس از آن برای لعاب گرفتن فرستاده میشوند و لعابی درجه یک و باکیفیت، روی سطح سفال مینشیند. برخلاف سایر ظروف سفالی موجود در بازار، ضخامت این دیگ سفالی همچون سایر محصولات گالری سره به اندازهای هست که آن را بتوان بدون نگرانی از شکستن استفاده کرد.
آیا ظروف سفالی بر سلامتی تأثیرگذارند؟
جالب است بدانید که ظروف سفالی همچون دیگ سفالی لعابدار بزرگ، به روشهای مختلف بر سلامت انسان اثرگذارند. نخستین ویژگی قابل توجه آنها این است که ماهیت خاکی و گلی آنها با سیستم بدن انسان در تناسب بوده و مشکلی را برای آن به وجود نمیآورد. از طرف دیگر:
ظروف سفالی نیاز به استفاده از روغن را کاهش داده و به این ترتیب میتوانند بر حفظ سلامتی اثرگذار باشند.
همان طور که میدانید، ظروف شیمیایی مانند تفلون و ظروف پلاستیکی، مواد شیمیایی را به مرور وارد غذا کرده و آثار مخربی بر سلامتی خواهند داشت. این در حالی است که ظروف سفالی هیچ مواد مضری را در غذا آزاد نمیکنند.
پخت غذا در ظروف سفالی به آرامی صورت میگیرد؛ بنابراین حفظ ارزش موارد غذایی به خوبی انجام شده و موادی چون سبزیجات، بیخاصیت نخواهند شد.
گفته میشود که خاصیت قلیایی خاک میتواند تاحدودی به خنثی شدن خاصیت اسیدی برخی مواد غذایی نیز کمک کند.
تشخیص سفال خوب از سفال نامرغوب
اگر اطلاعات مختصری درباره ظروف سفالی و انواع مرغوب و نامرغوب آن داشته باشید، میتوانید بهترین سفال موجود در بازار را با یک بررسی ساده تشخیص دهید. چند مورد از ویژگیهای سفال لعابدار مرغوب که در دیگ سفالی لعابدار بزرگ نیز دیده میشوند را در ادامه نام بردهایم:
لعاب به کار رفته در ظروف سفالی باید از نوع بدون سرب باشند تا مشکلی برای سلامتی انسان ایجاد نکنند.
ترکخوردگی و یا پریدگی قسمتی از لعاب، نشاندهنده کیفیت کم این محصول سفالی است. هنگام خرید سفال باید به کامل بودن لایه لعاب توجه کنید.
ظروف سفالی لعابدار باید دو بار در کوره پخته شوند تا کیفیت آنها تثبیت شود. طی فرآیند دو مرحلهای پخت در کوره، مقاوت ظروف سفالی بالا میرود.
طراحی ظروف سفالی باید همراه با ظرافت و زیبایی باشد. در ساخت سفالهای ایرانی باید از طرحهای اصیل و سنتی ایرانی استفاده کرد تا نمایانگر اصالت آن باشد.