همزن آزمایشگاهی یا همان میکسر مکانیکی یکی از تجهیزات بسیار کاربردی در انواع آزمایشگاه های تحقیقاتی می باشد. توسط این میکسر آزمایشگاهی می توان انواع سیالات با ویسکوزیته های مختلف را با فاز های دیگر ماده مخلوط و همگن کرد.
همانگونه که ذکر شد همزن مکانیکی در آزمایشگاه های تحقیقاتی کاربرد فراوان دارد که از جمله این آزمایشگاه ها میتوان به آزمایشگاه های شیمی، مواد، مهندسی شیمی، میکروبیولوژی و ... در حوزه آزمایشگاه های تحقیقاتی و به همین صورت آزمایشگاه های داروسازی، رنگ سازی، صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی و ... در حوزه آزمایشگاه های تحقیق و توسعه صنعتی در صنایع مختلف اشاره کرد.
میکسر مکانیکی (همزن مکانیکی آزمایشگاهی) برند TSN میکسری کاملا دیجیتال، دارای یک موتور الکتریکی، یک پایه و پره، که به توسط نیروی گردشی ایجاد شده موتور همزدن سیالات مختلف را انجام می دهد. محدوده سرعت گردش این میکسر مکانیکی از ۱۵۰ تا ۱۵۰۰ دور بر دقیقه و دقت سرعت آن ۱ درصد است. این همزن مکانیکی جهت میکس سیالات با ویسکوزیته یا همان گرانروی بیشتر از خمیر تا حجم ۲۰ لیتر طراحی شده که درصورت انتخاب پره مناسب و کاهش ویسکوزیته حجم قابل میکس را می توان تا ۲۰۰ لیتر نیز افزایش داد.
یکی دیگر از قابلیت های ویژه ی این میکسر مکانیکی مدت میکس مداوم این همزن است که با توجه به دارا بودن سیستم خنک کننده و سیستم ضد ارتعاش می توان به صورت مداوم حتی تا چندین روز از این میکسر استفاده کرد بدون آنکه حرارت یا ارتعاش مازادی ایجاد شود.
مدت زمان میکس این همزن قابلیت برنامه ریزی داشته و می توان به صورت خودکار در زمان مناسب به همزدن مواد خاتمه داد.جهت کنترل دور و زمان، علاوه بر صفحه کنترل روی بدنه این میکسر، می توان از اَپ اندروید مخصوص این میکسر آزمایشگاهی استفاده کرد. همچنین آخرین وضعیت میکسر به صورت خودکار ذخیره می شود و در صورت اختلال در سیستم برق رسانی این وضعیت بازیابی می شود.
تشخیص ویسکوزیته از دیگر ویژگی های این میکسر مکانیکی است، بدین صورت که اگر سیال در طول مدت میکس تغییر ویسکوزیته بدهد، با تشخیص این تغییر حالت، توان اعمالی تغییر کرده و باعث می شود تا در طول مدت میکس سرعت همزدن سیال ثابت بماند.