چگونه نان جو درست کنیم؟ (1402)
نان جوهای بازاری معمولا شامل چند درصد آرد گندم و مابقی آرد جو بوده و مقداری خمیر مایه و بهبود دهنده هم دارند که برای افرادی که باید در رژیم خود نان جو خالص مصرف کنند، مناسب نیستند. در این مطلب روش تهیه نان جو خانگی را ارائه میدهیم.
مواد اولیه
آرد جو ۱ پیمانه
آب یا شیر ولرم ۱ پیمانه سرخالی
ادویه (کنجد، سیاه دانه، زیره، دانه گشنیز) در صورت تمایل
پودر خمیر مایه ۱.۵ قاشق مربا خوری
نمک نصف قاشق مربا خوری
چگونه نان جو درست کنیم
1-ابتدا آب یا شیر را گرم کرده یعنی در حدی باشد که وقتی انگشت داخل آن شد گرمای آن را احساس کند ولی نسوزد سپس ۱ قاشق مربا خوری خمیرمایه را داخل آب یا شیر ریخته و هم بزنید روی ظرف را به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه بپوشانید تا خمیر مایه کف کند.
2-داخل یک ظرف دیگر نمک را ریخته سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و در ادامه آرد جو را نیز اضافه می کنیم.
شروع به افزودن آرد کنید تا جایی که خمیر وسط کاسه جمع شود بهتر است برای هم زدن از کفگیر چوبی استفاده کنید.
3-خمیر را به مدت یک ربع خوب ورز دهید می توانید برای ورز دادن خمیر را به سطح کار بکوبید. خمیر را در کاسه ای که کمی با روغن چرب کردید قرار داده و روی خمیر را به مدت 90 دقیقه بپوشانید تا خمیر حجم بگیرد.
4-سینی فر را با کمی روغن چرب کنید. خمیر را به اندازه چونه دلخواه گرفته و در سینی پهن کنید. سینی را به مدت 15 دقیقه در فر با درجه حرارت 180 تا 200 درجه بگذارید تا نان خوب بپزد. سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید نان ها سرد شوند. این نان جو نرم نیست ولی قابل خوردن است.